Är safari ett bra företagsevent?

Är safari ett bra företagsevent? Det är naturligtvis ett riktigt bra alternativ att åka på ett safari med företaget.

Fattas bara. Man får en chans att uppleva en storslagen natur, man får äventyr, man kommer varandra närmare och man kan dessutom ge sig full rekreation vid varje kväll i och med att man bor på resort. Att åka exempelvis till Sydafrika och uppleva Krugerparken är något som de flesta någon gång drömt om. Som företagare kan ett safari vara det som verkligen visar på den uppskattning som man ge sina anställda. Men, det handlar om pengar också.

Man får nog räkna med att det kostar ungefär 25.000 kronor per person om man vill boka en safariresa som ett företagsevent. Åtminstone om det handlar om sju dagar och med världsdelen Afrika som destination. Finns de medlen så är det absolut ett av de bästa alternativen som finns. Vad sägs exempelvis om följande locktoner från ett safari?

  • The Big Five. Att se djurarterna lejon, noshörning, buffel, leopard och elefant är en dröm för många. Att se dessa i sitt naturliga habitat och i sina rätta element är något som går utanpå det mesta. Besöker man exempelvis Krugerparken så kan man - med rätt guidning - stöta på alla dessa djur och man kan se dem i det vilda, äkta livet. Det handlar inte om ett lejon som pumpats full av bedövningsmedel - det handlar om ett lejon som närsomhelst kan gå till attack. Varje steg, varje rörelse och varje beslut måste fattas med silkesvantar på. Adderas man dessutom krokodiler, ormar, flodhästar och en massa exotiska fåglar som kan dyka upp längs vägen - ja, då förstår man vad ett safari de facto kan de. Det handlar om minnen för livet.
  • God mat och dryck. Resorten är bekväm och den ligger naturskönt till. Det är härifrån man utgår och det är här man som företag samlas och går igenom dagens upplevelser. Detta sker vid en middag innehållande välsmakande, lokal mat och med god dryck serverad till. Man är aldrig långt ifrån himmelriket och kontrasterna är stora. Först ett adrenalinpåslag i samband med safarit, därefter full själslig rekreation på resorten.
  • Möjliga tillval. Vad sägs om att spela en golfturnering eller att uppleva det lokala livet? Man kan boka in olika arrangemang vid sidan av. Någon kanske vill åka och bada, vissa kanske vill köra en vinprovning och andra kanske vill prova på någon lokal marknad? Även rena shoppingresor är möjliga. Det finns något för alla smaker!

safari

Boka safari hos en seriös arrangör

Det låter intressant, eller hur? Ett safari kan vara alldeles underbart - men det kan även vara en ren mardröm. Fel arrangör kan innebära stora problem. Detta både vad gäller arrangemanget, boendet, turerna och transport till och från flygplatsen. Vi ska även nämna flyget i sig. Att åka till exempelvis Sydafrika tar ungefär 13 timmar och det är nonstop. Ni vill inte ha en massa mellanlandningar och ni vill ha en bekväm resa.

Tyvärr så har det visat sig att många arrangörer ger den diametrala motsatsen - lång väntetid på någon flygplats, sega timmar innan man bli hämtad och ett allmänt kaos vad gäller bokningar, rum och planerade utflykter. En van och erfaren arrangör av safariresor har ett kontaktnät som leder till bättre lösningar - oavsett vilka behov ert företag har. Välj med omsorg!

14 Oct 2019