Att bli rekryterad som chef

I Stockholm finns många företag och många chefer och konkurrensen är stenhård vid chefsrekrytering. Så hur tar man sig fram och visar framfötterna? Hur får du ett företag att välja just dig? Ett första steg är att presentera dig för de chefsrekryteringsföretag som finns och registrera ditt cv. Har du jobbat som chef tidigare är det definitivt rätt väg att gå. Har du tur matchar din personlighet och ledarstil genast ett företag som söker ny chef, annars jobbar chefsrekryteringsföretaget på i bakgrunden medan du kan söka tjänster i lugn och ro som vanligt. Ett bra företag är även med dig under de första månaderna som chef, stöttar och coachar dig in i din nya roll.

Ett första intryck

När rekryteringsföretaget hittat en tjänst till dig blir du kallad till intervju och då gäller det att vara förberedd. Att ha blivit rekommenderad av ett rekryteringsföretag är ett stort plus i sammanhanget, men det intryck du gör på din eventuellt framtida arbetsgivare är minst lika viktigt. Se till att skaffa dig en ordentlig överblick över företaget och deras verksamhet och förbered gärna egna frågor som du är genuint intresserad av. Var även noga med att skaffa dig en uppfattning om vad det är för typ av chef de söker och vilka områden som är aktuella. Få intervjuaren att förstå att du är som skräddarsydd för uppdraget!

Ett relevant cv

Lägg även stor vikt vid ditt cv. En lång lista med punkter som torrt rabblar upp tidigare anställningar och årtal räcker inte. Försök få ditt cv att verkligen spegla din person. Börja med en sammanfattning av dig själv, vem du är och vad du har för spetskompetenser. Tänk på att det som står här ska vara relevant för det jobb du söker. Gå sedan igenom dina tidigare anställningar, vad du gjorde och vad du drog för lärdomar av dem. Har du haft flera chefsjobb, lyft fram nya erfarenheter du gjort för vart och ett av dem.

Beskriv hur du tacklat utmaningar, beskriv hur du haft framgång, men var också noga med att inte försöka utmåla dig som en supermänniska med full koll på allt. Se till att ta med även misslyckanden, vad de berodde på och vad du tog med ur dem. Moderna företag söker moderna chefer som är flexibla, kompetenta men även förstår sig på misslyckanden och hur man vänder nederlag till seger. Berätta också om hur du ser på ledarskapet ur ett individperspektiv, att jobba med olika typer av människor och få dem att arbeta mot ett och samma mål är bland det viktigaste man gör som chef.

Se till att ditt cv inte blir för långt, ett par tre sidor med luftig layout räcker. Har du haft jättemånga småanställningar och gått massvis med utbildningar, uteslut de som du anser vara minst relevanta för det jobb du söker.

Ta hjälp av ditt rekryteringsföretag när du gör ditt cv och när du förbereder dig för intervjun. Tillsammans jobbar ni mot samma mål – rätt person på rätt plats!

Läs mer här: http://www.chefsrekryteringstockholm.se/.

8 Oct 2017