Att tänka på när du ska hyra en projektor

Är det dags att hyra projektor? Oavsett om du ska ha det till jobbet, privat, en spelning i Globen i Stockholm eller till en stor fest finns det ett par saker att ta hänsyn till. Givetvis bör du kunna rådfråga företaget du hyr utav, men det skadar inte att själv ha koll på det som krävs för just dina behov. 

Egenskaper

Det finns ett par egenskaper som är viktiga att titta på. Till exempel: 

  • Ljusstyrka.
  • Upplösning.
  • Hur den ansluts/kopplas in.
  • Hur lätt den är att ta med sig och bära.
  • Hur stor bild den klarar av att ge med bra upplösning, samt hur långt avstånd den klarar av att göra detta på.

Det finns givetvis fler faktorer än så att ta hänsyn till, till exempel tillbehör som projektorduk om du behöver det. Ovan nämnda är dock de huvudsakliga egenskaperna som avgör ifall en viss projektor är rätt för dig att hyra, eller inte. 

Hitta en bra firma

En enkel sökning på till exempel ”hyra projektor Stockholm” bör ge dig flera relevanta träffar, och firmor att överväga att hyra av. Tänk på att ta en firma som fått goda omdömen och som du känner ett förtroende för. I större städer som just Stockholm har du ett relativt stort utbud att välja mellan. Med det sagt bör du kunna hitta en bra firma på nästan alla håll i landet att hyra en projektor utav – inte bara i Stockholm eller i de större städerna. Läs här om hur du kan hyra projektor i Stockholm.

Hur hög ANSI lumen krävs?

Olika projektorer klarar av att projicera ljus i varierande styrkor, och deras ljudstyrka mäts i ANSI lumen. Ju högre ljusstyrka en projektor har – desto högre ANSI lumen-värde har den. Ska du till exempel hålla en presentation i ett ljust rum krävs en projektor med ett högt värde. Likaså ställer en högre bildstorlek krav på en bättre ljusstyrka. 

Men det handlar inte bara om omgivningen. En annan faktor som kan avgöra vilken ljudstyrka som krävs, är det du spelar upp genom projektorn. Som regel kräver presentationer mer ljusstyrka, medan till exempel filmer och videos, som kan ha lite mörkare toner, inte kräver lika hög ljusstyrka. 

Upplösning

De flesta kan nog skriva under på att en så hög upplösning som möjligt är att föredra. När du ska hyra projektorer får du dock räkna med att modeller med en hög ljusstyrka samt upplösning kommer att bli relativt dyrt. Åtminstone kommer det att bli dyrare än de lite billigare som troligtvis också finns. Här får man göra en avvägning kring vad man egentligen behöver. Att hyra en projektor med högre ljusstyrka och upplösning än vad som egentligen är nödvändigt, innebär att du inte kommer få lika mycket valuta för pengarna. Se till att hyra en projektor som möter de krav som din tillställning och kräver – och inte jättemycket mer än så. 

12 Apr 2018