Behöver du investera i maskiner till företaget?

Det sägs att utan företagen stannar Sverige. Det är nu redan 100 år sedan som Sverige tog språnget från ett jordbrukssamhälle till industrisamhälle och från industrisamhälle till ett tjänstesamhälle, och från tjänstesamhälle till IT-åldern, som egentligen bara är några decennier gammalt. Ända sedan övergången från jordbrukarsamhället till industrisamhället har vi alltmer använt oss av maskinerna för att få någonting gjort. Idag är det datorer som sköter maskinerna som tillverka våra produkter, såsom allt från flygplan, livsmedel till bilar och datorer. En del tror att det är invandrarna i Sverige som tar jobben från de "vanliga" svenskarna, men det är inte invandrarna som snor jobben. Det är datorerna.

Startar du företag idag kommer du med andra ord att behöva köpa in både maskiner och datorer, eftersom det mesta jobbet görs av maskiner och datorer. Det spelar egentligen ingen roll om du arbetar med kapitalförvaltning, inredning eller på något annat tjänsteföretag, du använder ändå datorn i ditt arbete. För att kunna köpa in datorn, mobilen och annan utrustning till ett företag ehöver du kapital. Då kan du behöva låna pengar. Här går vi igenom hur eller var du kan låna det du eventuellt behöver till ett företag.

Banklån från någon av storbankerna

Man kan göra ungefär som man brukar; går till den bank som familjen alltid har anlitat, och som man kanske har sitt bostadslån hos. Man går till sin vanliga bank som man alltid går till och ber om ett lån. Förmodligen får du ett lån, om du kan låna med sin bostad som säkerhet. Om du satsar dina lånade pengar på ett företag som kan ge avsevärt i intäkter blir du förmodligen kreditvärdig och får ditt lån.

Banklån från en mindre bank

Har man till exempel en betalningsanmärkning blir det svårt att låna från de traditionella bankerna. Då kan det vara en god idé att låna från ett annat bolag, men som tyvärr har avsevärt höga räntor på sina lån.

Spara ihop till ett kapital

Har man inte möjlighet att låna, kan man spara ihop till ett startkapital och då har man möjilghet  att köpa in det som man behöver för att kunna driva företaget. Detta sätt är absolut det bästa sättet att hantera sin ekonomi på. Att inte låna för att starta företaget.

Få bidrag från Almega

Du kan även ansöka om att få bidrag från Almega, som ägs av staten. Kan du redogöra för vilka vinstmöjligheter som du har med det nya företaget, har du möjlighet att få antingen låna eller få ett bidrag för att starta ditt företag.

Ska du starta ett städföretag? Då kommer du att behöva köpa in diverse städmaskiner.

12 Dec 2018