Du tjänar på att anlita städhjälp

Att anlita städhjälp har länge ansetts vara lite fult i Sverige. Även om städning är ett jobb som alla andra jobb så har många människor sett ner på yrket och många andra har inte velat hyra en städare för de inte känner sig bekväma med att låta någon annan städa upp i sin bostad.

Stockholms stad ledande inom hushållsnära tjänster

Historiskt sett så har Stockholmsbor i större mån anlitat städhjälp till hemmet än invånarna i Sveriges andra storstäder, det finns många olika faktorer till det här såsom socioekonomiska och traditionella värderingar som skiljer sig från andra delar av landet.
Tidigare var det främst välbärgade familjer som anlitade städhjälp i Stockholm men förändrande faktorer såsom Rot-avdrag och ett allt stressigare storstadsliv har lett till att många familjer gärna betalar för att få lite avlastning i hemmet.
Rot-avdraget har direkt halverat kostnader för hushållsnära tjänster utan att minska lönen för arbetarna vilket har gjort det till ett smart ekonomiskt val för människor att anlita hjälp istället för att göra det själv.
Många av de som anlitar hjälp säger att de kollar på vad de själva får i timlön och om det är billigare att anlita hjälp än att utföra arbetet själv så ser det det som en smart val att istället arbeta mer och minska arbetet i hemmet och därav göra en vinst istället.
Andra faktorer som påverkar är det faktum att vi i västvärlden inte har särskilt många lediga timmar under veckan och att det anses väl värt pengarna i utbyte mot den tiden de får över till sina egna intressen.

Minska stressen

De flesta hyr in städhjälp på ett fast schema på runt 2-4 timmar i veckan på fasta tider under dagen då de själva inte är i hemmet, på så sätt kommer du hem till en ren och fin bostad och kan koppla av direkt när du stiger innanför dörren efter en hård dag på jobbet - för många är det guld värt.
Stress är en av de största faktorerna till psykisk ohälsa och sjukdom i Sverige, så som ett förebyggande medel kan du under de stressigaste perioderna i ditt liv snabbt ta kontakt med en städfirma och få välbehövlig avlastning i hemmet.
Den stressigaste tiden på året är under julen, så för att undvika irritation och kunna njuta av denna tradition fullt ut så kan det vara väl värt kostnaden att ta hjälp av en städfirma.
De två vanligaste faktorerna till osämja i familjen är pengabekymmer och arbetsstress, så det blir ett svårt val, minska stressen men öka utgifterna, man får pröva sig fram och observera förändringarna som sker i relationerna i hemmet.
Att anlita städhjälp kan vara det bästa valet du gör i år, kolla bara upp de olika företagen och hitta ett du känner dig bekväm med och som förstår dina behov och lyssnar till dina önskemål.

9 Jun 2017