En riktigt snygg kostym krävs i offentliga sammanhang

Arbetar du mycket och är en offentlig person i ett sammanhang som har med ditt yrke eller i en roll som förtroendevald? Här tänker vi på alla som har politiska uppdrag, eller som arbetar som VD, marknadsförare eller som representerar ett företag. I sådana fall är man en offentlig person och kommer inte till sammankomsten eller mötet som Kalle Svensson utan kommer dit som representant för företaget, partiet eller till och med för en förening eller organisation. Det är då man alltid bör bära kläder som är representativa. Det duger sällan att komma till det mötet i jeans, urtvättad skjorta eller en gammal klänning. Då bör man komma klädd i kostym eller i en ny klänning. Skorna är också viktiga, så välj dem med omsorg.

Vad är skillnaden mellan en vanlig kostym och en skräddarsydd?

En skräddarsydd kostym är en kostym som är sydd med dig i tankarna ända från det att man har tagit fram tyg, modell, knappar och sytts efter dina mått och önskemål. Som du säkert förstår, sitter kostymen som en smäck på dig, men passar ingen annan än dig. Du får just så breda eller smala axlar som du önskar på den kostymen. Byxorna är just så smala eller vida som du önskar dem. Du får precis den färg och kvalitet på tyget som du vill ha. Du bestämmer hur många eller få knappar som du vill ha på kavajen till din kostym. Till och med slitsen bak på kavajen bestämmer du. Är inte det en skön tanke? Du får helt enkelt en kostym som är gjord bara för dig.

En skräddarsydd kostym inger respekt

En skräddarsydd kostym gör att människor omkring en får en större respekt för en. Det är märkligt vad kläderna säger om oss. Det ger dett första intrycket när man träffar människor för första gången. Dessutom får man bara en gång chansen att göra ett första bra intryck. Vi blir ju dömda utifrån den klädesel som vi har, hur vi ghar skött oss; tvättat hår, duschat och till sist hur vi har klätt oss.

Det finns ett uttryck som säger ganska mycket om vad vi förväntar oss av andra; hel och ren. Det anses som det basala som man bör sköta om, med hänsyn till dem som man ska möta. Förutom att vara hel och ren, förväntas det att man klär sig efter de aktiviteter som man ska delta i. Här kan du läsa mer om hur du kan låta sy upp en kostym så att du blir "hädd som du är klädd", det vill säga, du får det bemötande som du förtjänar utifrån den klädsel som du har.

15 Nov 2018