Flyttfirma Stockholm - välj rätt företag

Fler och fler inser värdet av professionell hjälp i samband med en flytt i Stockholm. Detta av flera olika skäl. Dels så handlar det om bekvämlighet, dels så handlar det om att det kan vara svårt att få ihop tillräckligt med folk för hjälp med flytten och dels så handlar det om det rent ekonomiska.

I och med att man numera kan använda Rut-avdraget för en flyttfirma i Stockholm så blir kostnaden ytterst överkomlig. Du kan, genom detta, konkret dra av 50 % av kostnaden för arbetet och där summan dessutom redan är dragen på den faktura du erhåller.

Man ska även veta att Stockholm är en svår stad att flytta inom. Trafiken ställer till det och likaså det faktum att exempelvis parkeringar kan vara svåra att hitta samt en uppenbar stöldrisk som finns - vågar du lämna ditt bohag i en öppen bil? Allt detta gör att en flyttfirma i många fall blir ett givet val.

Här skulle vi emellertid vilja sätta upp ett varningens finger. Det finns en stor skillnad mellan olika flyttföretag i Stockholm och många av de som erbjuder flytthjälp har inte den kompetens som krävs. Väljer man fel så kan man få betala ett högt pris och tyvärr så har man också sett hur privatpersoner hamnat i väldigt prekära situationer i samband med sina flyttar. Saker har gått sönder, föremål har försvunnit och kostnaden har blivit högre än vad man först avtalat om. Valet av flyttfirma bör ske med större omsorg och vissa kriterier måste man fokusera på. Att enbart stirra sig blind på priset är något som kan straffa sig.

Så hittar du rätt flyttfirma i Stockholm

Priset är naturligtvis viktigt, men vi anser att de flesta flyttföretag erbjuder en ganska likvärdig prisbild och att skillnaderna inte är så stora. Att betala några hundralappar extra för en säker flytt är definitivt en investering. Vi tänkte här rada upp några tips kring hur du ska säkerställa kvalitet hos den firma du planerar att anlita för din flytt. Enligt följande punkter:

  • Tillstånd. Har flyttföretaget trafiktillstånd? Om detta saknas så får man, enligt lag, inte bedriva en flyttverksamhet. Det här går snabbt att kontrollera och säkerställa. Samma sak gäller för försäkringar. Vad händer om någonting går sönder i samband med flytten? Du ska erbjudas trygghet. Ett tips är även att kolla med ARN om företaget finns med på den svarta lista de publicerar. Även Skatteverket och Kronofogden kan vara bra att kontakta.
  • Erfarenhet. Hur länge har man varit verksamma som flyttfirma? Erfarenhet borgar för en säkrare och effektivare flytt. Har de anställda arbetat länge ihop så skapas en miljö där alla vet vad som ska göras och där flyttarna blir bättre. Många av de mer oerfarna flyttfirmorna använder sig av personal som bara är ute efter snabba påhugg. Flyttarna brukar också bli därefter.
  • Referenser. Hur många nöjda kunder har man? Vilka omdömen finns på nätet? Referenser är viktigt inom alla branscher, men inom flyttbranschen så spelar dessa än en större roll. Se alltid till att du får en möjlighet att ringa tidigare kunder. Finns inga sådana? Då är det läge att gå vidare och hitta en annan flyttfirma.
21 Dec 2021