Ge gott första intryck

Det första intrycket är viktigt, säger alla. Och handen på hjärtat, har du inte själv dömt någon utifrån det första intrycket? Ett första intryck går, som bekant inte att göra om. Därför bör man alltid tänka på vilket första intryck som man gör. När man representerar ett företag, ditt eller någon annans, är därför det första intrycket mycket viktigt. Det är klart att man ofta kan rätta till ett första intryck som kanske inte blivit som man tänkt sig, men det bruka kräva mycket energi och tid, att rätta till ett första intryck som blev misslyckat. 

Dessa saker ger ett gott intryck

Det första intrycket som man vill ge andra, är för de flesta, att man vill ge ett intryck av vitalitet, man vill ge intrycket av att man är på gång, (inte slö eller apatisk), att man har pengar och resurser och att man är trevlig. Därför tar vi här upp de saker som man bör tänka på om man vill ge ett intryck som andas vitalitet, trevlighet och makt.

  1. Handslaget – handslaget är det första som man märker och kan bedöma en annan människa på. Är handen slö och slapp, är det lätt att man tänker så om den personen; den är lika slö och slapp som handen. Är handslaget däremot fast och lagom hårt, ger man intrycket av att vara på gång, vara pigg och alert. 
  2. Kläderna – beroende på inom vilken bransch som man arbetar inom och vilket företaget är som man vill göra ett gott intryck på, bör man klä sig och i alla fall vara medveten om vilka slags kläder det är som man klär sig i. Arbetar man inom reklambranschen, är det inte en stram kostym som man vill klä sig, snarare, färggranna, coola kläder och tvärtom om man arbetar inom finansbranschen. När det kommer till finanser handlar det mesta om förtroende. Att då klä sig i något dyrt men korrekt, kan inge förtroende.
  3. Bilen – vilken bil man kör, brukar även ge olika intryck. En Volvo är aldrig fel. Att ta Porchen till ett finansiellt möte är ingen bra idé, eller någon annan omtyckt sportbil. Då är det bättre med en bil som Mercedes, Crysler eller en Volkswagen.
  4. Inredningen – en inredning i företagets kontor är mycket viktig. Den bör andas ordning och reda. Det ser aldrig bra ut när inredningen ser slarvig ut.

Bland det första som man ser om man kommer in på ett kontor, är det trapporna, dörren och en dörrmatta. Varför inte inreda med en snygg entrématta? Läs mer här: https://www.entremattorstockholm.com.

25 Jul 2019