Här hittar du städjobben i Uppsala

Dags att söka nytt jobb? Behöver du extrapengar och vill ha några timmars extrajobb varje vecka? Sök jobb inom städbranschen – så här hittar du jobben i Uppsala.

Arbetsförmedlingen – När större städföretag söker personal är det vanligt att de anlitar Arbetsförmedlingen. Det kan handla om heltidsjobb likväl som att de vill bredda sin vikariepool. Någon erfarenhet brukar inte krävas även om de som har jobbat med hemstädning och liknande städtjänster självklart har en viss fördel när de ska välja vilka som får jobben. Räkna däremot inte att alla lediga tjänster kommer ut på arbetsförmedlingen. En del företag anser att det helt enkelt kommer in för många ansökningar för att det ska vara tidsmässigt effektivt.

Blocket – Blocket är inte bara en köp- och säljmarknad utan har även breddat sig och erbjuder platsannonser. Här kan du även lägga bevakning på vissa yrken eller områden. Så fort det dyker upp något företag som erbjuder hemstädning i Uppsala kommer du få ett mail från Blocket. En smidig tjänst som gör att man inte behöver bevaka inkommande jobb regelbundet.

Starta eget? – Ett alternativ är att starta ett eget företag och erbjuda hemstädning på egen hand. De som inte vill starta företag kan fakturera via frilanstjänster vilket gör att skatter och avgifter betalas enligt lag. Fördelen med detta alternativ är att du kan annonsera var som helst i Uppsala, skapa hemsida och göra reklam för din verksamhet. Nackdelen är att du bör vara insatt i vilka försäkringar och köpevillkor som behöver finnas.

Bemanningsföretag – Det finns bemanningsföretag som arbetar mot städbranschen. De hyr ut sin personal till städföretag som för tillfället har extra stort behov. Det kan vara på grund av sjukskrivningar likväl som att företaget är i expansiv fas genom att ovanligt många har beställt hemstädning från dem. Många gånger övergår en bemanningstjänst till en ordinarie tjänst hos städföretaget. Detta åtminstone om de är nöjda med din insats. Eftersom det är dyrare för dem att anlita dig via bemanningsföretaget mot att anlita dig direkt är det ingen ekonomisk fördel att fortsätta med detta upplägg om de är nöjda med resultatet.

Kontakta – Ett flertal städföretag i Uppsala väljer att varken annonsera via arbetsförmedlingen eller anlita bemanningsföretag. De resonerar istället att personer som verkligen vill ha jobb är de som även tar egna initiativ och kontaktar dem. Viss ny personal rekryteras även genom den redan befintliga personalen. Det lönar sig därmed att söka på Google på ”Hemstädning Uppsala” och sedan ringa ett par städföretag och höra efter om de behöver personal.

Läs mer på http://www.hemstädninguppsala.se/.

18 Nov 2017