Hög konkurrens ger dig lägre priser

Oavsett vilken bransch det handlar om så har man som kund en fördel om branschen i fråga har hög konkurrens. En fördel som gäller priset och där man genom att jämföra och ställa priser mot varandra också kan få fram ett bättre sådant än vad man kanske från början förväntat sig och fått erbjudet av den först kontaktade firman. Dock: konkurrens för även med sig en nackdel som ska ställas mot det potentiellt låga pris man kan förhandla sig till och detta i form av lägre kvalitet. Alla företag är av naturliga skäl inte alls lika skickliga och som kund så kan således ett lågt pris i slutändan visa sig bli väldigt högt.

Vi kan ge ett exempel på detta och hålla oss till en bransch som under senare år fullkomligt exploderat sett till ökning av verksamheter. Något som gjort priserna lägre – men där även en stor variation sett till kvalitet tyvärr kunnat skönjas.

Vilken bransch? Städbranschen och anledningen till ökningen av verksamma företag inom detta område har en logisk förklaring: rut-avdraget. Att man numera kan dra av halva arbetskostnaden för exemplevis hemstädning har gjort att fler väljer att göra så och att det således också finns en större marknad för städföretag att ta del av – något som gjort att fler verksamheter tillkommit och detta egentligen oavsett stad, Stockholm, Västerås eller Mora spelar ingen roll.

Hitta rätt hemstädning

Svårigheten att hitta god kvalitet har alltså blivit större i och med detta och om vi säger att du bor i Stockholm och vill ha hjälp med hemstädning så kan du där välja bland ett väldigt stort antal städföretag som erbjuder sina tjänster. Vad göra, och hur ska du hitta rätt städföretag för din hemstädning ? Jo, du ska undersöka och du ska göra detta primärt genom att ringa till kunder hos företaget – både befintliga och tidigare sådana.

Referenser är A och O då det kommer till separera agnarna från vetet inom branscher med hög konkurrens och då det gäller hemstädning i Stockholm så är detta inget undantag. Kort sagt; du måste be om nummer, du måste ringa och du måste anstränga dig för att skaffa en så bred- och bra bild som möjligt.

Ska du bjuda in någon i ditt hem – som fallet är vid hemstädning – så är det också upp till dig att denne person verkligen är pålitlig. Inga nummer? Inget uppdrag, så tycker vi att man ska resonera. Det finns som sagt fler än ett företag att välja bland.

Här kan se vad som ingår i en professionell hemstädning: www.hemstädningnacka.se.

 

4 Jun 2017