Hyra buss - ett smidigare sätt att ta sig genom Stockholm

Om man som större sällskap ska åka till Stockholm så kan den logistiska delen skapa problem. Här menar vi alltså inte sällskap i formen av ett gäng kompisar som åker till huvudstaden med ett syfta att äta- och dricka gott - vår tanke gäller snarare ett företag som åker ner i syfte att förkovra sig genom att delta vid en konferens.

Om konferensen sker utanför Stockholm och man har ett hotell bokat inne i centrala delarna så kan de kommunala lösningarna - tunnelbana, bussar, tvärbana, pendeltåg - inte vara tillräckliga. Dels så tar de tid och dels så är det inte säkert att alla hinner med; något som kan påverka programmet man har satt under själva konferensen. I sådana lägen så krävs det att A) transporten är gemensam och B) att alla får plats.

Till dessa behov så kan man även addera en billig kostnad samt en tanke på ett miljövänligt alternativ - något som även uteslutet taxi som alternativ. Återstår gör då det vi ska slå ett slag för här; nämligen att hyra buss. Att hyra en buss är det smidigaste alternativet vid tillfällen som vi ovan beskrev. man får en punktlig transport - där alla får plats- och man kan även utvidga färdvägarna allteftersom.

Ni ska primärt åka från punkt av A (hotellet) till punkt B (konferensanläggningen) - men ni kanske även vill göra någon form av teambuilding som sker på plats C samt kanske äta middag på restaurang (plats D) och därefter ta er till till samma nattklubb (plats D) för vidare samkväm. Allt detta går att organisera och lägga till om väljer att hyra buss i Stockholm vid exempelvis en konferens som sker under helgen. Ni maximerar tiden och kan genom detta slippa frustrerande uppehåll som sker då ni väntar in eftersläntrare.

Tänk på detta då ni ska hyra buss

Det finns några saker som man bör se över och vara medveten om. Enklast blir om vi radar upp dessa i enskilda punkter som ser ut enligt följande:

  • Se över priserna i god tid Kontakta de bussbolag som erbjuder tjänsten, ta in offerter och jämför priserna.
  • Storlek på bussen Det är lika illa att hyra en för stor buss som det är att hyra e för liten sådan. Meddela hur många ni är samt om det kanske finns ett behov av mer utrymme (väskor, packning etc) och få en buss som är anpassad efter era behov. Att sitta fjorton man i en buss med 60 sittplatser är både dyrt och sämre för miljön.
  • Övriga tillval Ni kanske vill att dryck och lättare måltider ska ingå i servicen. Ni kanske - som vi gick igenom ovan - har ett behov av att åka runt i Stockholm och ni kanske har tider som absolut inte får missas - flyg etc - och där bussbolaget kan hjälpa er med en mer realistisk planering utifrån trafikläget.
3 Mar 2018