Inte dyrare bjuda på frukt än kaffe

Visste du att för dig som är arbetsgivare, vinner du i längden på att i stället bjuda på frukt på jobbet? Varför då, kanske du undrar. Många tänker att om man bjuder på kaffe, eller te, får man en piggare personal. Får man piggare personal så utför de säkert ett bättre jobb. Och då har man som arbetsgivare fått tillbaka för de kostnader som man har lagt ut för personalens fika. Men visste du att C-vitamin som man enbart får från grönsaker och frukt är minst lika uppiggande som kaffe eller te, om inte mer? Jo, så är det.

Vilka är fördelarna med frukt på jobbet?

Förutom att du får piggare personal med frukt på jobbet, får du även friskare personal på jobbet. I och för sig är det även viktigt att de slutar röka (om de röker) och motionerar mer vilket ger ännu fler hälsofördelar, men om personalen äter mer frukt på jobbet, är det i alla fall en bra start. En frukt om dagen är bättre än ingen alls. Börjar personalen få i sig frukt, då kanske de upptäcker hur gott det ändå är med frukt, då kanske de vill äta mer frukt under den övriga tiden på dagen och kanske de ändrar sina kostvanor. Ändrar de sina kostvanor och äter mer av både grönsaker och frukt, ja då har även du som är personalansvarig vunnit på din investering att hellre köpa frukt till jobbet än att bjuda på kaffe och te.

Dra av för personalens träning

Förutom att få personalen att äta mer frukt, ger lagen dig möjlighet att betala för personalens träning, genom att man som arbetsgivare får dra av för kostnaderna. Får du personalen att både motionera mer och äta mer frukt och grönt, ja då kommer du förmodligen att se att sjukfrånvaron sjunker och att de orkar med mer och arbetar bättre än förut. För alla blir det då en win-win situation. Personalen lever ett bättre liv, och du får mer för pengarna när du satsar på frukt i stället för kaffe och te. Nu finns det ju viss personal som inte alls bjuder på varken kaffe eller te, men de utgör ett undantag. De allra flesta bjuder dock sin personal på fika på jobbet.

Hitta rätt fruktleverantör

Om du inte känner till någon bra och pålitlig fruktleverantör kan du alltid börja med att googla "fruktkorg Stockholm" eller skriv in en annan ort, där du behöver dem, så får du kontaktuppgifter till flera som erbjuder fruktkorgar i Stockholm. Sedan är det bara att ta kontakt och prova dig fram tills du hittar den leverantör vars fruktkorg som du gillar mest. Lycka till!

20 Jun 2019