Lastväxlarflak - dags att ta steget?

Vill du skapa en mer skräddarsydd och flexibel verksamhet? Vill du ha möjlighet att ta dig an större uppdrag och samtidigt slippa externa partners varje gång det ska flyttas, fraktas eller transporteras någonting?

Företag inom bygg, logistik, transport eller exempelvis sjöfart stöter ständigt på frågor som rör detta - och för många så blir svaret att man köper nya lastbilar och andra kostsamma fordon. Utöver att detta blir extremt dyrt och ökar skuldsättningen för ett företag så är det heller sällan lösningen på problemet.

Lastbilar kan vara svåra att packa, lasta och lossa - och ska man göra detta så handlar det om att dyrbar tid försvinner. Varje lastning tar en evighet och med detta försvinner också en massa dyrbar tid som skulle kunna lagts på fler uppdrag. Känner du igen dig i detta? Ser man till företag som lyckats bättre med denna typ av logistik så har de ofta valt en annan lösning - istället för fordon och lastbilar så har man valt lastväxlarflak och med detta också fått en skräddarsydd kostym som fungerar för alla typer av laster och transporter.

Lastväxlarflak - prisvärda lösningar

Lastväxlarflak erbjuder en enorm flexibilitet. Oavsett om du ska frakta maskiner, utrustning, material, skrot, avfall eller något annat typ av gods så finns det en lösning och en modell inom lastväxlarflak som passar. Man kan välja mellan modeller, storlekar och funktioner - och man kan även skräddarsy lösningar om man har mer unika behov inom ramarna för den egna verksamheten.

Ser man till kostnaden för lastväxlarflak så handlar det om ett betydligt billigare alternativ och där man på köpet också får en lösning som A) kräver minimalt med utrymme och B) som har en enorm livslängd. Utrymmet och fördelarna med detta är att lastväxlarflak kan staplas och att de därmed inte alls tar så mycket plats. Företag med begränsat lager kan - trots detta - växa och blir större som en följd av valet av lastväxlarflak.

Välj rätt tillverkare av lastväxlarflak

Den långa livslängden förklaras av den robusta konstruktionen, men här ska även en viss brasklapp läggas in: du får en lång livslängd enbart av att välja rätt tillverkare. I och med att lastväxlarflak kommit att bli en mer given lösning så finns det också ett större urval av tillverkare.

Vi kan inte nog poängtera vikten av undersökning innan ett köp. Vilken erfarenhet har företaget, hur pass lång tillverkning kan man visa upp, hur nöjda kunder har man - och hur lång garanti kan du erbjuda i samband med ett köp av lastväxlarflak?

Priset är givetvis också en faktor och här kan vi även nämna att det finns en massa utländska aktörer som du kan välja mellan. Ser man till exempelvis nordiska aktörer - finska i synnerhet - så har de ofta lägre priser än vad svenska tillverkare av lastväxlarflak har, men utan att avkall görs på funktion, livslängd eller kvalitet i övrigt. Det kan definitivt vara en lösning att investera i lastväxlarflak från Finland, men tänk då även på att det kan lite längre tid innan leveransen sker.

Köp inte begagnat utan kontroller

Något vi avråder från är att köpa begagnade modeller. Åtminstone om du saknar erfarenhet och inte riktigt vet vilka vanliga fel du ska titta efter. Ska du ge dig in på andrahandsmarknaden så bör du ha gedigna kunskaper eller ta professionell hjälp av någon som har erfarenhet. Målet är att du ska göra en investering som kan förbättra och förenklar för din verksamhet. Köper du begagnade lastväxlarflak utan vidare kontroller - ja, då handlar det om en risk som du bör avstå. Grisen i säcken kan vara uppenbar och dessutom kommer du heller inte att få garantier på ditt köp.

Här hittar du mer information om lastväxlarflak: fincumetcontainer.fi/se/produkt-sektion/lastvaxlarflak

9 Jul 2024