Leasa solceller är det nya takets möjligheter

Tänk att det går att leasa solceller. Du behöver inte längre köpa dina egna utan du har bara ett avtal med någon som ser till att det fungerar för dig. Eller?

Att leasa solceller är ingen nyhet men inte heller en gammal idé. Själva leasingen är ju däremot ett gammalt koncept som visat sig fungera bra. Det är ju till exempel väldigt vanligt att man leasar en bil. Antingen privat eller på firman du äger eller jobbar på. Nu gäller det elen den drivs med.

Att leasa solceller funkar på sådant sätt att du sluter ett avtal med en leverantör. Denne kommer och installerar solcellerna och sedan tar du del av den solenergi som dessa solceller producerar. Själv behöver du inte göra något annat än att betala in en summa varje månad. Inte ens underhålla cellerna. Det gör leasingföretaget.

Vem kan tänka sig att vilja leasa solceller?

Att leasa solceller kan passa både en privatperson eller antingen ett litet eller större företag. Alla som har ett litet eller stort utrymme där det kan monteres en solcellspark kommer kunna dra nytta av dessa avtal. De flesta av de som har ett eget bostadshus kan montera sina celler på taket.

När du sluter ett avtal om att leasa solceller ingår frakt och montering. Utöver det är det all skötsel och drift av anläggningen. Det är alltså mycket jobb du slipper göra för de pengar du betalar per månad. Oftast rör det sig om ett belopp runt 500 kronor månaden.

15 Sep 2022