Lös konferenslunchen med mat från cateringfirma

På konferenser och planeringsdagar finns det ofta mycket att gå igenom och samtal om. Visst är det trevligt att gå ut och äta lunch tillsammans men det stjäl också mycket värdefull arbetstid. Gör i stället som allt fler företag i Stockholm: beställ lunchen från en cateringfirma och spar samkvämet tills arbetsdagen är slut.

Catering finns över hela Stockholm och är den perfekta lunchlösningen för större grupper. Vanligtvis erbjuds både olika typer av bufféer och rätter À la carte. Maten levereras precis lagom till lunchpausen och de hårt konfererande medarbetarna får en stunds trevlig avkoppling med nylagad och god mat.

Riktigt bra mat

Med catering får man tid över till annat, det är hela idén. Samtidigt ska man inte tänka på catering som ett sämre alternativ till att gå ut och äta på restaurang. Idag har de flesta större cateringfirmor duktiga, välrenommerade kockar på sina lönelistor. Konkurrensen är stor och det duger inte att servera undermålig mat som fått vänta för länge under en värmelampa, eller en smörgåstårta som blivit saggig i ett kylskåp. Modern cateringmat är vällagad, nyttig, god och lagad precis innan leverans.

Planering krävs

Det gäller dock att vara ute i någon vecka i förväg om man vill ha alla sin önskemål uppfyllda, som till exempel exakt tid, vegetariska, veganska eller allergivänliga alternativ och så vidare. I en modern arbetsgrupp finns normalt en rad olika mer eller mindre känsliga smaklökar representerade och det kan vara ett pussel att få ihop det så att alla blir nöjda. Vill man anpassa allas mat blir det såklart dyrare än om man beställer en och samma rätt, men det kan vara värt lite extra utgifter för att hålla medarbetarna på gott humör.

Något för alla

En annan bra lösning om medarbetarna är kinkiga med maten är att beställa en buffé. Här finns något för alla och genom att beställa en buffé med till exempel medelhavstema och en med vegetarisk mat säkerställer man att alla hittar något att stoppa i magen så att de klarar eftermiddagens kvartalsrapport.

Färdigt att äta

När man beställer mat från en cateringfirma får man den vanligtvis levererad på uppläggningsfat, så det är bara att ställa fram maten och börja ta för sig. Har man inte tallrikar, bestick och dylikt på arbetsplatsen ordnar cateringfirman det och tar med disken efteråt. Det går att beställa leveransen så att den anländer precis när ni ska bryta för lunch, så någon varm- eller kallhållning av maten behövs inte.

När buffén är uppäten finns mycket tid kvar att vara effektiv på - en cateringlösning kan verkligen vara det som utgör skillnaden mellan en misslyckad och en produktiv konferens eller planeringsdag. Desto större anledning att bjuda arbetsgruppen på AW efteråt, mätta, glada och nöjda med en produktiv dag.

21 May 2018