Lyft eventet till något spektakulärt!

Den som vill göra ett företagsevent till något alldeles speciellt ser till att arrangera det i Nice, på Franska Rivieran. Gör man det kan man så gott som ställa in sig på att det blir fint väder, att platsen för eventet är hisnande vackert och att man står på historiska mark i Nice. Staden som från början är döpt efter den grekiska mytologins segergudinna Nike har ända sedan Andra världskriget samlat kändisar, filmstjärnor och alla med resurser. På latin hade staden en gång  namnet "Nicaea oppidum", som senare blev "Nizza" på italienska. I regionen talar man occitanska och kallas "Niça", eller "Niçois". På svenska kallar vi staden för Nice. Idag breder staden ut sig på en yta på drygt 70 kvadratkilometer och har en befolkning på runt 350.000 (2007) och utgör centrum för regionen Franska Rivieran.

Så går det till att hålla ett event i Nice

Säg att du är företagsledare och har en hel grupp med personal som ska både få vara med om ett event som de sent ska glömma, samtidigt som du vill att personalen ska vara med om teambuilding, gå igenom viktig information och bli en mer sammanhållen grupp. Då reser vi till exempel, tidigt på fredag morgon ner till Nice, från Arlanda. På planet får ni en god frukost, för dem som så vill. När ni är framme i Nice, tar en grupp emot er, som arbetar med att arrangera event i Nice. De ser till att ni kommer fram till ert hotell. Där kan personalen få packa upp och klä om inför lunch som serveras utomhus på en restaurang med terass och utsikt mot den Franska Rivieran. Efter lunch går ni igenom viktiga punkter som gäller företaget, information, diskussion och allt det viktiga som ni är där för att avhandla. 

Efter middag blir det teambuilding och fest

När ni sedan har avhandlat alla viktiga punkter som alla i personalen behöver ta del av, är det sedan dags för en god middag, som serveras av eventbyrån som har hand om hela resan, eventet, hotell bokningarna, alla middagar och aktiviteter som ni ska genomföra på två dagar i Nice. Då blir ni bjudna på lokala läckerheter som fisk, skaldjur, grönsaker, frukt och annat gott från området. Efter middagen kanske det blir aktiviteter för teambuilding och roliga aktiviteter för personalen. När det sedan börjar bli sent och mörkret har lagt sig, är det sedan dags för dans och fri samvaro. Så ska ett spektakulärt event gå till i Nice!

28 Mar 2019