Måla om kontoret - en bra investering

Hur kan man förändra och förbättra en arbetsmiljö utan att det innebär för höga kostnader? Att man byter kontor och lokaler som företag är en del av spelet. Vissa år behöver man kanske större ytor som en följd av en ökad omsättning och ett större personalbehov - andra år så sker det motsatta: man kanske måste minska sina kostnader och hyra mindre lokaler. Detta är allra tydligast i Stockholm, där också utbudet av lediga kontor är som allra störst.

Varje företag har sin egen stil och vill sätta en egen prägel på de lokaler de huserar i. Vilket kan komma att kosta mycket pengar om man, så att säga, har snabba fötter och är mer ombytlig sett till var man har sina kontor och lokaler. Hur göra? Det kan bli dyrt att köpa in nya möbler och försöka anpassa inredningen mot de nya lokalernas färger och former.

Men, här kan istället det motsatta ske: man anpassar färgerna efter de möbler man har. Att måla om på kontoret skapar ett direkt lyft och ge dessutom en möjlighet att exempelvis fånga upp de färger man har i logotypen och som bas i den egna inredningen. Genom att anlita en målare i Stockholm så ges man en chans att förvandla ett allmänt kontor till ett unikt och personligt sådant. Detta dessutom till en rimlig kostnad: en ommålning - även om man anlitar en professionell målare i Stockholm - kostar inte jättemycket pengar.

Ta hjälp av en professionell målare i Stockholm

Som företag har man inte samma möjlighet att dra av en viss del av arbetskostnaden för en målare på det sätt en privatperson har. Som privatperson kan man använda Rot-avdraget och genom detta erhålla en skatterabatt motsvarande 30 % av den totala arbetskostnaden.

Vill du som företagare måla om i sina lokaler och fräscha upp arbetsmiljön så kommer du att få betala fullt pris - men det handlar då även om att du har möjlighet att påverka hur stor kostnaden blir. I Stockholm finns ett gediget utbud av professionella målare och detta ger dig en möjlighet att - genom att ta in så många offerter som möjligt - påverka priset. Det kan skilja ganska många tusenlappar mellan en målare i Stockholm och en annan sådan.

Att ta in offerter är det första steget för att hitta en prisvärd målare, men nästa steg blir då också att säkerställa kvalitet hos denna firma. Vilket du bäst gör genom att se över referenser samt att, givetvis, kolla upp certifikat och utbildning hos företaget.

En målare i Stockholm hittar det unika i ert företag

Du kommer att ha en stor fördel av att anlita en målare och detta även bortsett från att jobbet blir utfört på ett fackmannamässigt sätt. Den stora fördelen - som många tyvärr missar - är att en målare har god kunskap om färg och färgsättning. Rent konkret så innebär detta att en målare kan tänka utanför den berömda boxen.

Har ditt företag speciella färger och toner som är genomgående i allt från logotyp till arbetskläder så kan dessa fångas upp i färgen som sätts på väggarna - utan att det blir för mycket. En målare är ofta mästerlig på att skapa unika en unik atmosfär som känns inbjudande, spännande och personlig - men där man aldrig går över gränsen till det konstlade.

22 Apr 2022