Många handlar via liveshopping

Fler och fler upptäcker trenden med liveshopping. I och med de direktsända demonstrationerna av prylar får fler människor upp ögonen för nya produkter.

Att handla via livesända tv-shower är inget nytt. Under 90-talet satt var och varannan person och stirrade på träningsmaskiner, köksredskap och andra fiffiga saker som såldes i dåtidens shoppingprogram på tv. Med tiden tog webbhandeln över och fler och fler vande sig vid att klicka hem vad de behövde via olika webbshoppar på nätet. Nu svänger dock pendeln igen och denna gång handlar det om en sorts kombination av de två gamla sätten.

Idag är som sagt formatet förändrat men idén densamma – att göra människor sugna på att köpa en produkt de sett bli demonstrerad i en sändning. Numera pratar vi om att liveshoppa, och utbudet av saker man kan köpa under en liveshopping ökar stadigt.

Liveshopping inger trygghet

Under en liveshoppingsändning kan tittaren följa med när produkten demonstreras. Detta ger den eventuella köparen en trygghet kring att prylen hen funderar på att införskaffa faktiskt fungerar. Liveshoppingen blir även en form av instruktionsbok för saken som visas. Köparen kan följa med i livesändningen och få enkla tips på hur hen får mest ut av sin produkt.

Att liveshoppa är enkelt. Oftast räcker det med att tala om att man vill köpa produkten i livesändningens chattfönster. På så vis får säljaren genast ta del av ordern. Detta interagerande gör också att köparen får ett nära på personligt möte med säljaren, samt att köparen kan ställa eventuella frågor om produkten direkt till säljaren. Läs vidare om liveshopping här: www.live-shopping.nu

10 Oct 2022