Med enkelt bokföringsprogram håller du koll

Alla de som är egen företagare borde få medalj. Genom att skapa sitt eget arbete, och inte vänta på att någon annan ska presentera ett arbete för en, ser de som är egenföretagare till att ha ett arbete, genom att bilda sitt egna företag och jaga uppdrag på egen hand. Då är det viktigt att dessa egenföretagare får tillgång till allt som underlättar deras företagande.

En av de saker som tar upp mycket tid och arbete är bokföringen. Det kan vara ganska så komplicerat om man till exempel vill hålla sig med olika konton för olika produkter som man säljer, eller för olika tjänster som man erbjuder. För att hålla reda på vilka produkter eller tjänster som väljer bäst, bör man hålla isär de olika inkomsterna. Ett bra sätt att göra det på, är att hålla olika konton för inkomster och utgifter. Har man inte råd med en ekonom som håller i bokföringen åt en, bör man skaffa sig ett enkelt bokföringsprogram, som underlättar det åt en.

Så fungerar det

Det finns bokföringsprogram som fungerar på vilken enhet som helst; dator, iPad eller i mobilen. Medan man står i kön, väntar på bussen, på att trafikljuset ska slå om, eller väntar på kaffet, lunchen eller middagen, kan man enkelt hantera sin bokföring. Genom att alltid har bokföringsprogrammet till hands, kan man hela tiden uppdatera informationen i den.

Lär dig hantera olika poster

Det bästa är om man kan lägga in varje inkomst skilt för sig, liksom alla utgifter skilt för sig. Då behöver det inte bli kvitton liggande i högar, eller fakturor som man inte har bokfört. Gör man allt sådant på en gång, när de olika ekonomiska händelserna äger rum, blir det så mycket enklare att hålla bokföringen i schack. Sedan kan man göra avslut, och ser de verkliga siffrorna hela tiden. Man behöver inte vänta på en slutredovisning, man kan enkelt se vilka produkter eller tjänster som drar in mest pengar och vilka poster som kostar mest. På så sätt kan man förändra sitt agerande så att man sänker utgifterna och ökar intäkterna.

Installera enkelt bokföringsprogram

Det är inte svårt att installera bokföringsprogram. Oftast är det bara att följa de anvisningar som man får och klicka sig vidare när programmet så gott som installerar sig självt. Genom att ha ett enkelt bokföringsprogram i mobilen, iPad eller på den bärbara datorn kan man göra sin egen bokföring var som helst, när som helst.

2 Sep 2019