När du behöver göra reklam

Ibland kan man behöva trycka upp material, som man gjorde förut, på papper. Även om alltmer reklam görs på digital väg, kan man vilja ge ett tryckt marknadsföringsmaterial i händerna på folk. Om man har en affär som man önskar att folk ska hitta till, kan man vilja ge varje människa i ett gathörn en lite lapp som gör att de hittar dit när de ändå är i stan.

Det är inte allt reklam som går hem, digitalt, även om många sitter med sina datorer, iPads och iPhones. Det händer också om man har en restaurang att man önskar ge olika människor som är på språng i stan en väganvisning hur de hittar till den egna restaurangen. Då är en liten vägledning precis vad de behöver och den kan man enkelt trycka upp på en liten papperslapp.

På mässor behövs förtryckt marknadsmaterial

Är man på en stor mässa kan man behöva stora skyltar, roll-ups och marknadsföringsmaterial som är tryckt. Där duger det inte med digitalt material då det är människorna som är på mässan som man vill nå och tala om vilka tjänster och varor som man erbjuder. På samma sätt är det om man har en restaurang och är på en mässa, så kan man behöva låta alla som är där, få en prov- eller smakbit av det som man tillagar på den egna restaurangen. Ska man då synas på en stor mässa, är det viktigt med tryckta skyltar så att man syns i vimlet. På samma sätt är det om man har ett eget tryckeri och trycker böcker – jo, de flesta böcker är ändå de som man trycker och många vill kunna läsa en bok på papper. Särskilt om man vill kunna slappna av och läsa en bok som man gjorde förr i världen och läsa den på papper.

Tryckerierna behövs – än

Än så länge behöver vi våra tryckerier. Och det kan mycket väl hända att vi kommer att behöva dem för långa tider än. Vi vet inte hur framtiden kommer att te sig. Att vi har tryckerier och kan trycka både böcker och tidningar är mycket viktiga. Tryckerikonsten är så pass viktig för mänskligheten och revolutionerade vår kultur, att vi än idag anser att det var tryckerkonsten som gjorde oss människor till de bildade varelser som vi är än idag. Med tryckerkonsten gjordes den tryckta texten att kunskap och bildning kunde spridas till var och en. Utan de tryckta böckerna, får vi inte våra små barn att lära sig läsa.

7 Oct 2019