När du har slut på idéer om event

Som företagsledare eller verksamhetsledare kan det ta slut på idéer när man väl har hittat på en hel del olika event och aktiviteter som ska få fart på verksamheten och förbättra samarbetet mellan människorna på ett företag. När man har arrangerat bowling, brännboll och olika lekar och gruppaktiviteter till leda, kanske man vill hitta på något tillsammans. Helst kanske man inte vill ta med hela gruppen på luftballongsfärder, segling eller fjällvandringar. Det kräver stora resurser. Men samtidigt vill man låta personalen lära sig något nytt och göra sådant som de inte har gjort förut. Då kan en vinprovning vara ett mycket mindre kostsamt event och samtidigt låta personalen göra nya saker.

Vinprovning som man kan göra i Stockholm

Man behöver inte åka långt för att få vinprovningen. Det är lätt och behändigt att ordna med en vinprovning för hela företaget. Man erbjuds att äta tillsammans och får smaka på olika rätter som passar bättre och sämre med olika viner. På så sätt ser man till att alla lär sig för det första att känna olika smaker, bli medveten om vad saker och ting smakar, vad som passar ihop och vad som inte passar tillsammans alls. Det är stor skillnad att äta en lagrad ost med ett sött vin, eller äta en kryddig korv med ett lätt och vitt vin. Vinerna smakar olika med färska bär och frukt, eller till rökt kött och gravad lax. Allt det som passar och inte passar ihop är något som deltagarna får lära sig under en vinprovning.

Därför är event viktiga och förbättrar lönsamheten

Varför är event viktiga för ett företag? Varför ska man satsa på detta? Det finns inga vetenskapliga fakta om att det förbättrar lönsamheten på ett företag. Däremot finns det empiriska fakta som många företags- och verksamhetsledare kan intyga, om att atmosfären och samarbetet har blivit bättre sedan man gjorde ett event tillsammans. Det händer något med människor som inte bara ser varandra på jobbet, utan som lär känna nya sidor hos varandra. Det är viktigt att inse att man inte är den person som man visar upp på arbetsplatsen, utan att man är någon annan utanför. Det är få människor som umgås på fritiden tillsammans och därför är det inte många som lär känna varandra på annat sätt än på jobbet. Lär personalen känna varandra och förstår varandra bättre blir det lättare för dem att samarbeta med varandra. Här kan du läsa mer: http://www.vinprovningföretagstockholm.se.

31 Jan 2019