Neonskyltar ger ett varmt ljussken

Skyltar ger företagare, restauranger och butiker en chans att visa upp sin verksamhet på längre håll. En skylt kan skapa ett intresse och i synnerhet så gäller detta i mörker där skyltar även bidrar till en mer dynamisk och spännande stadsbild.

Att välja skylt till sin verksamhet ska därför inte ske på måfå och i all hast. Den skylt som väljs ska vara genomtänkt, genomarbetad och utrustad för att klara alla tänkbara väder - utan att tappa form, skönhet eller funktion.

Neonskyltar har blivit ett populärt val igen och i och med att man idag använder LED-neon snarare än det klassiska neonet så finns också en gigantisk fördel i att livslängden blir exceptionellt lång. Detta samtidigt som LED ger en lägre energiförbrukning. Att neonskyltar kommit tillbaka är välkommet äve ur ett rent estetiskt perspektiv.

Fånga kunder genom neonskyltar

Neon har använts sedan 1920-talet och har alltid haft en fördel sett till att skyltarna bidrar till en stadsmiljö på ett mer positivt sätt än vad många andra skyltar gör. Dels så får man ett varmare ljussken som känns harmoniskt och lite suggestivt och spännande - dels så får man även alla färger på köpet.

Det är den stora fördelen med neonskyltar: du kan välja exakt vilka färger du vill ha och därigenom också skapa en helt unik skylt för din egen verksamhet.

Gällande ljusskenet så ska man veta att neon lyser starkt - men utan att bli för intensivt för ett öga - och att det gör detta utan någon fördröjning. Så fort du väljer att tända dina neonskyltar så går de igång på maximal effekt. Detta gör att du enkelt drar till dig intresse från förbipasserande och kan öka upp antalet kunder utan någon egentlig ansträngning.

Skräddarsydda neonskyltar - skapa en snackis!

Kan man verkligen skapa en snackis enbart genom en snygg skylt? Självklart, och det finns också många exempel på detta. Tänk bara på Stomatolskylten vid Slussen i Stockholm eller på den, i mångas ögon, vackraste skylten i vår huvudstad: Karla Frukt. Här kan även Röda Kvarn nämnas som ett populärt exempel.

Det fina med neonskyltar är att man kan ta ut svängarna ganska rejält både vad gäller former och färger samt gällande ljusspel. Här har man också en fördel idag. Dagens neonskyltar kan - tack vare LED - göras betydligt smalare än föregångarna och en slimmad version ger väldigt mycket mer för pengarna.

En detalj att tänka på gäller bygglov. Ska du sätta upp en skylt så kan detta kräva ett bygglov samt ett godkännande från fastighetsägaren. Detta gör att du också måste tänka till gällande utformningen och försöka anpassa den mot både byggnad och mot den omkringliggande miljön. Ta gärna hjälp med detta och se till att hålla kommunikation öppen med de som tillhandahåller bygglov i den kommun du bor i.

24 Apr 2021