Om man råkat ut för betalningsanmärkning

Visste du att du kan få lån med betalningsanmärkning? Det finns nämligen banker, eller kreditinstitut som inte bryr sig om någon har en betalningsanmärkning och som har som sin affärsidé att lita på människor även om de råkar ha en betalningsanmärkning. De väljer att bortse från en försenad betalning av en räkning. De väljer att tro på människor och att de allra flesta faktiskt vill betala för sig, och då ger de lån, även om det skulle visa sig att man har en historik med en betalningsanmärkning.

Med internet möjligt ta små lån

Framväxten av internet och att man kan identifiera sig med hjäkp av BankId, har gjort det möjligt att ta mindre lån. De mindre lånen är tänkta att kunna lyfta en person ur en tillfällig pengabrist. Skulle det uppstå ett plötsligt behov av kontanter, finns det möjlighet att kunna få det tillfälligt. Alla kan råka ut för plötslig pengabrist, kanske för att utgifterna råkar vara större en viss månad, eller att inkomsterna är mindre någon månad. Allt kan hända. Även den bäste. Att ge ut små lån kan bidra till att människor kan ta sig ur ett ekonomiskt beroende som kanske är destruktivt. Vad var och en väljer att göra med sitt lån, är ju upp till var och en. Men ett mindre lån kan man använda för att bli kvitt något annat lån som kanske har en förfärligt hög ränta. Se bara till att hitta en kreditgivare som erbjuder en bättre ränta. Vissa kreditgivare har så höga som 100-250 procents ränta – och det är helt sjukt hög ränta. Välj i stället en kreditgivare som har högst 25 procents ränta.

Vill du låna till ett topplån?

De allra flesta banker vill inte låna till hela beloppet som man som bostadsköpare kan behöva låna om man ska köpa sig en ny bostad. Då kan man behöva få låna av en annan kreditgivare, det som man kallar för topplånet. Om det är så att du inte får låna till topplånet, kan du alltid låna från en kreditgivare som kan tänka sig detta. Då får bankerna huset som garanti, vilket inte är någon dålig garanti för lånet. Att investera i fastighetsmarknaden är ingen dum idé, då de flesta fastigheter ökar i värde ju längre tid som går. Så är man en familj, och letar efter en bostad, lönar det sig att låna pengar och köpa sig en villa, radhus eller bostadsrätt.

3 Jun 2019