Rätt rekrytering ger dig bättre kvalitet

Att som företagare stå inför att nyanställa är en sak som för med sig tudelade känslor. Dels så har man den övervägande positiva : varje ny person man kan anställa är ett bevis och ett kvitto på att man lyckats med sin verksamhet. Det negativa då? Jo, att det tar väldigt mycket tid i anspråk. Det går inte bara att lägga ut en annons, kalla till några intervjuer och välja den person som är hyfsat lämpad för jobbet i fråga.

Nej; man måste hitta rätt kompetens, man måste hitta en person som passar in i företagets struktur och delar samma visioner och man måste hitta en person som passar in i gruppen. Fel person på fel ställe kan innebära en ren katastrof för ett företag. Men, denne person kanske var fel för just det företaget – men helt rätt för ett annat och det är det som gör att man som företagare ska försöka använda sig av en extern partner för rekrytering. Gör man det – ja, då har man också en väldigt stor chans att få exakt den person som man söker och behöver.

Om vi snabbt tittar på hur ett företag inom rekrytering arbetar så kan vi säga att det handlar om Stockholm och där ditt företag behöver ne person som ska sköta er marknadsföring. Ni har lagt ut annonser, ni har fått in ansökningar – men ni har inte hittat rätt. Tiden börjar bli knapp och ni blir mer och mer frustrerade – finns det överhuvudtaget en person i Stockholm som kan sköta marknadsföring och som förstår er verksamhet?

Professionell rekrytering ger rätt personer rätt jobb

Ja, det finns det – men denne kommer att komma till er genom en partner inom rekrytering. Det företag som ni anlitar har nämligen en väldigt stor bas av olika kompetenser; ett arkiv av kunskap och speciella egenskaper att matcha mot behov och krav som finns hos olika företag.

Här kommer man således att kontakta de personer som kan tänkas passa din verksamhet i Stockholm, man kommer att kalla till intervjuer, man kommer att använda analysverktyg och man kommer att utvärdera intrycken av varje kandidat – en process där man slutligen sållat ut ett antal om kanske tre-fyra stycken personer som – via en slutintervju där du deltar – presenteras för dig. Kort sagt: du som företagare slipper allt jobb och får – framförallt – helt rätt person för din verksamhet.

De tre andra personerna som deltagit vid slutintervjun då? Ja, de finns kvar i arkivet och deras kompetenser och egenskaper kommer att matchas mot nästa företag som behöver nyanställa. Professionell rekrytering är nyckeln till att ta sitt företag vidare till nästa steg.

Om du vill veta mer om rekrytering i Stockholm, klicka här.

18 Jun 2017