Rusta & Matcha - ny tjänst från Arbetsförmedlingen

Har du problem med att få in en fot på arbetsmarknaden? Känner du att du kört fast i din nuvarande roll och vill testa något nytt? Med den nya tjänsten Rusta och matcha från Arbetsförmedlingen kan din resa ta fart på allvar.

Rusta och Matcha finns idag över hela Sverige och fungerar som ersättare till den gamla tjänsten vid namn Stöd och Matchning. Du som söker jobb kan be Arbetsförmedlingen om rådgivning kring hur du placeras i programmet och hur du kan ta hjälp av Rusta och Matcha i jakten på ett nytt jobb. Klart står att om du anmäler dig så kommer du att få de verktyg som krävs för att ta nästa steg.

Att söka jobb handlar om en daglig kamp. Dels i form av att den egna ekonomin blir svagare och dels även i form av en mental prövning där man inte känner sig värdefull som människa. Ju längre tid man är arbetslös, desto tuffare är det. Många kan köra fast och just där kommer Rusta och Matcha in som en räddare i nöden. De utbildade lotsarna kommer att hjälpa dig att finslipa ditt CV, ge dig olika tips kring exempelvis intervjuteknik och där du också får ta del av ett stort nätverk av potentiella arbetsgivare som behöver kompetens. Detta oavsett vilken bakgrund du har.

Rusta och Matcha hjälper dig mot sysselsättning

Rusta och Matcha ser människan och man ser varje deltagare som en unik individ. Detta innebär att du också kommer att få hjälp med att hitta ett arbete, studier eller en givande sysselsättning som utgår från just dina unika egenskaper. Tidigare program och hjälpmedel i jakten på jobb har ofta handlat om att sitta av tid.

Rusta och Matcha är någonting helt annat: det är ett individanpassat program som ska leda till sysselsättning för varje deltagare. Ett högt satt mål, men långt ifrån orealistiskt. Jobben finns därute, det gäller bara att hitta dem och inse var man ska söka, hur man ska söka och vad som verkligen gör skillnad. Rusta och matcha ger dig dessa verktyg. Läs mer på denna hemsida om hur du kan hitta ditt nya jobb: rustaochmatcha.biz

5 Oct 2022