Så kan du bidra till fler jobb

Du vet väl om att man som företagare är en del av näringskedjan? Inte så att man äter upp någon annan, eller att man själv råkar blir uppäten av någon större, utan att man är en del av en lång kedja av ekonomiska handlingar som ger verkan på andra företag, föder nästa företag, som föder nästa, som föder nästa, i en lång kedja i hela samhället.

Till sist landar väl det mesta hos Skatteverket, men vi får inte glömma att Skatteverket i sin tur ser till att medborgarna får den ekonomiska hjälp som de i sin tur behöver; såsom fri skolgång för alla barn, fri tillgång till läkare, medicinsk vård och tandläkarvård, resor och så vidare. Många företagare tänker inte längre än den egna plånboken men glömmer att deras egna barn får gratis mål mat varje dag i skolan och bidrag till fritidsverksamhet, dagis, kulturskola, företagsbidrag och mycket annat som den svenska välfärden bidrar till.

Lägg ut tjänster på andra företag

Vill man se till att andra får fler jobb, kan man ju alltid köpa in tjänster som andra företag utför åt det egna företaget. Det vi tänker på är att man alltid kan lägga ut en hel del tjänster på andra företag, såsom städning, bokföring, ekonomisk rådgivning, IT-tjänster och så vidare. På det sättet slipper man 1. anställa folk, 2. fokusera på den egna verksamheten. Att anställa folk innebär ett ekonomiskt ansvar; betala för sjukpenning, pensioner och arbetsgivaravgifter. Köper man in den tjänst som man behöver, betalar man i stället för en tjänst, och drar av kostnader per månad i stället. Köper man in tjänsterna får man ett företag som kommer och städar det egna kontoret, eller som bokför för det egna företagets ekonomi.

Finns flest bokföringsföretag i Stockholm

En enkel sökning på nätet visar att det finns i runda slängar cirka 2.000 bokföringsföretag. Det visar att det finns en stor efterfrågan på företag som kan ta på sig dessa slags tjänster. Det är en grannlaga uppgift att bokföra för ett annat företag. Det gäller att hålla kontrollen över siffrorna. Det gäller att kunna upprätta balans mellan de olika kontona och slå larm ifall något händer som slår hål på inkomsterna. Det kan finnas avtal som äter upp pengarna, som det gäller att omförhandla. Det gäller att få en helhetsbild av det som sker och som siffrorna kan tala om. När man leder och driver ett företag kan det lätt hända att man blir fartblind. Känner du inte till något sådant bolag i dag kan du googla "bokföring Stockholm". Sedan hittar du rätt bolag genom att fråga efter offert och referenser.

5 Oct 2018