Så mycket tjänar du på att köpa begagnade kontorsmöbler

Skrivbord, bokhyllor, stolar, hurtsakontorsstolr, förvaringsskåp, mappskåp och skrivtavlor. Listan över vilka möbler som behövs till ett vanligt kontor kan göras lång. Du som ska investera i möbler till ditt kontor kan tjäna en rejäl slant genom att köpa begagnade möbler och andra prylar på second hand. Hyra möbler är ett annat alternativ. 

I dag finns ett stort utbud av begagnade kontorsmöbler i returbutiker, hos företag som specialiserat sig på att inreda kontor och dessutom på nätet. Detta gäller inte minst i Stockholm, där omsättningen på företag är enorm. Hur du vill köpa möbler är upp till dig som företagare men innan du går och köper splitternya dyra möbler kan det vara bra att i alla fall ha gjort en snabb jämförelse med priserna för begagnade möbler.

Stora prisskillnader på stolar

Det krävs ofta en rad olika sorters stolar på en arbetsplats med kontor. Förutom kontorsstol vid varje arbetsplats intill skrivborden behövs också stolar i lunchrum, i möteslokaler och eventuella väntrum eller i din reception.

I dag finns det stora prisskillnader på stolar som är helt nya i butik. En bra ergonomisk kontorsstol kan kosta allt från femton hundra kronor i nyskick till femton tusen!

Det blir så klart stora ekonomiska skillnader beroende på vad du väljer. Om du satsar på begagnat istället så kan du få en kontorsstol för några hundralappar av en försäljare i butik. Väljer du att shoppa på nätet eller i en vanlig second hand-affär kan du göra fynd för bara några tior. Men den typen av köp lämpar sig mest för enstaka möbler. Ska du köpa större partier begagnat bör du vänd dig till en av de butiker som säljer hela kontor begagnat.

Fynda höj- och sänkbara bord

En bra investering är att köpa begagnade skrivbord som går att justera, alltså höj- och sänkbara bord. Det är bra för alla som ska arbeta vid skrivbord att borden går att ändra läge på. Den som står upp en del av dagen får ofta mindre problem med ryggen och tappar dessutom ofta vikt som en bonus. Om du har många anställda kanske du till och med kan se att justerbara bord är bra mot sjukskrivningstalen. När du köper sådana bord för att fler vill stå kan du nästan räkna med att det är lika bra att också investera i mjuka mattor som är skonsamma mot knäna. Många som står upp blir bättre i ryggen. Men kontorsgolv är sällan skapta för att stå på så fötter och knän blir lidande istället. För en billig peng kan du skaffa små gummiliknande mattor som tillför den svikt som knäna mår så gott av. Sådana finns ofta också att köpa begagnade i bra butiker.

Höj- och sänkbara skrivbord kostar ofta mer än fasta bord. Men genom att satsa på begagnade bord kan du komma undan med en hälften så stor budget jämfört med om du köper helt nya skrivbord. Kom ihåg att kolla så att höj- och sänkanordningen fungerar ordentligt när du köper begagnade bord. Om den är trasig är ju hela investeringen bortkastad!

Här kan du hitta ett stort och kvaltitativt utbud av begagnade kontorsmöbler i Stockholm.

29 Mar 2017