Så påverkas utbudet hos en cateringfirma av årstidsväxlingarna

En cateringfirma anpassar sin verksamhet efter säsong. Det är på grund av att efterfrågan hos de svenska kunderna varierar beroende på innevarande årstid.

Hos en cateringfirma märks de svenska årstidsväxlingarna av på ett mycket tydligt sätt. Sverige är som bekant känd för sina årstider, och skandinaviska artister som Ane Brun har till och med ägnat hela låtar till att hylla nyttan av att vädret och ljuset ändras över året. Därtill är många svenska högtider starkt kopplade till en viss årstid.

Cateringfirmornas utbud skiftar alltså efter säsong. Allt för att möta efterfrågan hos sina svenska kunder. Under sommaren ökar till exempel efterfrågan på catering för bröllop, födelsedagsfester och grillkvällar. Vintertid ökar efterfrågan på julbordscatering och företagsmiddagar. Inte rocket science, direkt, men ändå något att ta i beaktande när man själv ska beställa mat. Sannolikt kan inte samma utbud erbjudas året om hos en svensk cateringfirma.

Kan en cateringfirma påverkas av klimatförändringarna?

Catering i Gävle skiljer sig inte från resten av landet på denna punkt. Även i en stad som gränsar till Norrland är det stor skillnad på sommar och vinter. (Kanske särskilt där.) Vädret har stor påverkan på kundernas val av mat och dryck. Till exempel väljer man oftare lättare mat och alkoholfria drycker när sommartemperaturen klivit över 20 grader.

Kopplingen mellan temperatur och val av mat innebär att även klimatförändringarna kan ha påverkan på verksamheten hos en svensk cateringfirma. Många kunder orkar inte laga mat i samma utsträckning när det är mycket varmt, och längre somrar kan leda till högre tryck på catering.

27 Jun 2023