Skaffa bättre teamkänsla

Hur skapar man bättre teamkänsla på företaget? Det finns många effektiva sätt. Ett sätt är såklart konferenser, fester och afterwork. Men det kan vara ett tillfällig boost för teamkänslan.

Men hur gör man i det vardagliga arbetet? Det viktiga är att skapa en vi-känsla som i förlängningen gör att medarbetarna blir mer motiverade och gör ett bättre arbete. Det kan vara en stor trygghet att känna att man tillhör ett större sammanhang. Och en enkel lösning till detta är gemensam klädsel men även presenter med företagets logga som man kan ha även privat.

Teamkänsla ger trygghet

Vissa anställda kan känna sig utsatta i sitt yrke och då är det tryggt att känna att man är en del i ett större sammanhang. Tänk dig till exempel om sjukvårdspersonal, polis och brandkår hade privat kläder. Det skulle göra en enorm skillnad och skulle minska respekt och tryggheten avsevärt. Men framför allt trygghet och teamkänsla för dessa yrkesgrupper.

Samma gäller faktiskt de flesta verksamheterna i samhället. Arbetsläder och gemenskap är avgörande för att trivas och kunna göra ett effektivt arbete. 

Arbetskläder

Många verksamheter kan effektivt öka teamkänslan med gemensamma arbetskläder. Det kan vara företag i byggbranschen eller hantverkare men även butiker och restauranger.

Passa på att beställa öka teamkänslan på firman och samtidigt profilera företaget effektivt genom att beställa snygga arbetskläder och dekaler.

Arbetskläderna blir kundernas första intryck av företaget och dess personal blir ansiktet utåt. Därför är det viktigt hur dessa är utformade och är hela och rena. 

Vilka alternativ finns?

Det finns tiotusentals profilprodukter att välja på. Det finns något för alla företag och tillfällen. 

Många samarbetar med stora och kända kvalitetsmärken för högsta kvalitet och kan trycka eller brodera loggor och text. När det gäller arbetskläder är det även viktigt att anpassa dessa til ldet svenska klimatet. Smällkalla vintern kräver varma och stryktåliga kläder, precis som högsommarens värme kräver svalare plagg. 

Många hantverkare har även kläderna till och från arbetet så företaget profileras även då.  

Bildekor ger ökad teamkänsla

När man pryder företagets och personalens privata bilar med bildekor förbättrar det teamkänslan. En känsla av tillhörighet och stolthet infinner sig. 

Tänk dig när ett antal fordon med samma utseende och företagsnamn rullar in. Det blir mäktigt och tryggt.  

Vissa företag har även namn på medarbetarna på företagets fordon. Då blir det genast mer personligt och ger ett mycket professionellt intryck. Många har även telefonnummer och webbadress på bilar och lastbilar som ger ett tryggt intryck.

 

18 Mar 2019