Skapa fest vid invigning av nytt kapitel i företaget

När stora saker händer på ett företag är det bra och viktigt att fira det som händer. Att skilja på "vardagen" och festen, i ett företag, är på samma sätt som i ens privatliv. Vi behöver alla både och. Så även på ett företag. Personalen, styrelsen, hela företaget behöver fira ibland vissa viktiga saker, inte bara jul, kick-offer och andra återkommande händelser. Är det så att man behöver hjälp med att arrangera fester, jubiléer och andra viktiga event, är det bäst att anlita en aktör som kan arrangera sådant. Det är mycket att tänka på. Varför inte låta den som är duktig på sådant, göra det jobbet?

Behövs en festfixare?

När man anlitar en "festfixare" är det viktigt att berätta hur man vill ha det, så att den som ska arrangera det, förstår vad som är viktigt för företaget och kan arrangera festen så att den känns som er egen. Alla fester kan göras unika och behöver inte alls påminna om varandra. Är det så att man mest vill bjuda på någon festlighet, roa publiken, bjuda på mat och dryck och ha musik och dans efteråt, kan man det.

Berätta företagets historia

Vill man i stället upplysa dem som kommer till festligheterna om vad som har hänt i företaget och om viktiga händelser där, kan man med hjälp av inspelade filmer berätta företagets historia och om det som man tycker är viktigt. Vill man inte ha en förinspelad film kan man ha bildspel, eller med hjälp av olika skärmar och plakat berätta historien om företaget i en aula så att alla som vill kan ta del av den.

Låt inbjudningkort ge förväntningar

När en festfixare tar hand om förberedelserna, kan man till exempel låta dem bjuda in med särskilda inbjudningskort, som sätter igång förväntningarna hos de inbjudna. De kan sätta nivån för festen och berätta ungefär vad gästerna kan förvänta sig. Beroende sedan på budgeten kan man arrangera mer eller mindre högtflygande festligheter. Här kommer några exempel på överraskningar.

  • Lotta ut en bil – passar bäst på ett bilföretag
  • Ha inspirationstalare – passar bäst på ett sälj/tjänsteföretag
  • Ha stå-upp komiker – passar alla slags företag
  • Ha fyrverkerier – passar alla slags företag
  • Släppa upp luftballonger/duvor –  passar alla slags företag
  • Ha en musikshow  – passar alla slags företag
18 Dec 2018