Skillnad i kvalitet mellan flyttföretag

Om man anlitar en professionell yrkesman så har man också köpt sig en garanti på att allting ska ske enligt konstens alla regler. Detta oavsett om det handlar om en snickare, en revisor eller om exempelvis hemstädning; man betalar för något som man själv inte klarar av/orkar/ vill-, eller hinner göra och så ska uppgiften skötas enligt den överenskommelse man slutit med företaget i fråga.

Det här låter väldigt bra i teorin; men i praktiken har det visat sig vara betydligt tuffare och svårare att, så att säga, hitta rätt. Fuskjobb, slarv och andra saker förekommer och i slutändan så är det nästan alltid konsumenten som drabbas. Visst, man kan dra en tvist vidare – men där handlar det ofta om en längre process som heller inte ger en garanti på det utslag man förväntar sig.

Bättre är att direkt försöka sålla agnarna från vetet och vaska bort de mindre pålitliga alternativen för att enbart låta de bättre vara kvar till den sista gallringen. Vi tänkte visa några knep kring hur en sådan sortering kan se ut och för att förenkla så väljer vi en välanvänd tjänst i Stockholm där vi säger att det handlar om en flyttfirma som du behöver hjälp av.

Tips för att hitta en bättre flyttfirma i Stockholm

Flyttar är en del av vardagen i Stockholm och således så finns det även en stor risk i att anlita en flyttfirma som inte sköter sig på ett förväntat sätt. Vi hoppas att våra tips kan hjälpa dig att hitta rätt flyttfirma om du står inför en flytt i Stockholm och är lite rådvill kring hur du ska tänka:

  • Kvalitet före pengar: Alla vill ha ett så lågt pris som möjligt, det är naturligt. Tyvärr så vet även de mindre seriösa företagen om detta. Man lockar således in kunderna genom att hålla ett lägre pris en vad konkurrenterna inom samma område gör. En flyttfirma i Stockholm som kan åta sig din flytt till ett avsevärt lägre pris bör du således ställa dig lite skeptiskt till och undersöka lite noggrannare. Här ska vi även säga att en flyttfirma som tar på tok för mycket betalt i förhållande till andra säkerligen inte håller någon högre kvalitet; där handlar det snarare om att lura dig på pengar.
  • Undersök närmare. I och med att det sker så många flyttar i Stockholm så borde rimligen varje enskild flyttfirma kunna visa upp ett stort antal kunder, eller hur? Se till att ringa några av dessa och om sådana inte finns – ja, då bör du nog dra öronen åt dig. En flyttfirma som inte haft några uppdrag eller som inte vill ge några referenser signalerar misstänksamhet lång väg.
  • Bohag 2010. Det här är – förenklat – ett avtal, med riktlinjer och regler för hur en flytt ska se ut, mellan Svenska Åkeriföreningen och Svenska Möbeltranportörer. Jobbar en flyttfirma mot Bohag 2010 så följer man också givna regler – att jämföra med exempelvis Säker Vatten inom vvs-branschen. En klar säkerhet för dig som kund.
7 Jan 2017