Svensk städhjälp får utländsk konkurrens

Arbete, fritid, familj och sociala möten. Ja listan kan göras lång på exakt vad det är som fyller våra dagar och äter upp vår tid. Vi blir allt mer upptagna som människor i dagens samhälle. För det mesta är kalendern fullproppad med aktiviteter som ska hinnas med. Detta kan ha negativa effekter, då tid äts upp från saker vi vet är viktiga för att kunna skapa en trevlig oas att koppla av i när en snutt ledig tid uppstår. Det handlar såklart om renhållning och underhåll av din bostad, ditt hem.

Låt inte hemmet bli stressmoment

De flesta kan nog hålla med om att det är en skön känsla att komma hem till en ren bostad efter en hård dag på jobbet direkt följd av ett pass på gymmet, en after-work med kollegorna, en uppvisning av barnens skolpjäs eller någon annan fritidsaktivitet. Ett rent hem ingiver lugn. Att komma hem till en smutsig bostad är å andra sidan ett stressmoment. Tankarna börjar genast vandra till städning och undanplockning, vilket det kanske inte alltid finns tid för.

Ta hjälp av städfirma

Men det finns självklart en lösning på detta problem. Det är att anlita en städfirma som kan hjälpa till med hemstädning. Sedan RUT-avdraget infördes har antalet personer i Sverige som anlitar städhjälp ökat markant. Av alla dessa kunder är majoriteten barnfamiljer. Det allra vanligaste är att städfirmorna åker hem till en familj med två barn, där båda föräldrarna arbetar på heltid. Intresset är allra störst när det kommer till hemstädning i Stockholm.

Det vanligaste är att kunderna köper städhjälp en gång varannan vecka, och då handlar det om övergripande städning så som dammsugning och våttorkning av golv, samt dammtorkning och städning av badrum. Dock ökar intresset avsevärt runt större högtider som jul, när stressen hos privatpersonerna ökar ännu mer. Läs mer på http://www.storstädningstockholm.net/ för hjälp med din storstädning.

Företagen anpassas efter vår stress

Att vi idag är så stressade och finner mindre och mindre tid för att städa hemma, har lett till en expansion av städfirmor att tillgå. Enbart marknaden för hemstädning i Stockholm innefattar väldigt många städfirmor. Men nu gäller inte bara den nationella konkurrensen bland städfirmorna i Sverige. Nu har utländska företag börjat ta sig in på den svenska marknaden i hopp om att kunna konkurrera och vinna över kunder.

Konkurrens utifrån

Ett av dessa utländskbaserade företag som slagit rot på den svenska marknaden är det tyska Helpling. Detta är en förmedlingstjänst som fungerar som en mellanhand mellan kunden och de städfirmor som sedan utför själva arbetet. Syftet är att kunna matcha kunder med städföretag baserat på kundens preferenser och geografiska situation. Företaget skickar ut ett förslag på en städfirma som matchar önskemålen, och sedan är det upp till kunden att antingen tacka ja eller nej. Allt för att det ska gå så fort och smidigt som möjligt.

De företag som samarbetar med Helpling är egenföretagare och denna snabba tjänst har som syfte att förändra deras arbetssituation radikalt till det positiva. Just nu är denna tjänst tillgänglig för bland annat städhjälp i Stockholm, Malmö och Göteborg. Det blir alltså allt lättare att hitta städhjälp i Sverige.

11 Sep 2017