Ta hand om din bil

En ny bil är en stor investering och en stor glädjekälla. Men det gäller att ta hand om den på alla sätt för att den ska hålla sig så fin som möjligt och så man slipper framtida problem.

Man måste noga kontrollera oljenivåer och andra vätskor med jämna mellanrum. Dagens bilar indikerar när det är dags för service. Strunta inte i detta, det är ett bra sätt att gå igenom bilen så att allt är under kontroll. En bil med normal användning utsetts för mycket slitage och om man inte är rädd om den blir den onödigt sliten och tappar i värde snabbare än annars.

Var rädd om lacken 

Lacken på en bil får dagligen utstå mycket. Väder, vind, salt och smuts från vägarna sliter oerhört på en bil. Det är viktigt att ofta tvätta sin bil från från salt, fett och smuts. Och gärna med polering och vaxning ibland för att lacken bättre ska stå emot alla påfrestningar.

Men med hjälp av den senaste tekniken kan man göra en keramisk lackbehandling. Det ger lacken ett oerhört starkt skyddande osynligt hölje som står emot all påfrestning. Det gör också att bilen inte behövs tvättas så ofta som tidigare. Det går även att skydda alla bilens ytor, som till exempel plas, glas och fälgar.

Hur går en lackförsegling till?

Det går att applicera i flera lager beroende på hur starkt skydd man vill ha. Efter en omlackering applicerar man lackförseglingen i samband med poleringen. Förseglingen fått härda över natten och skapar en tät och hård hinna som stänger in porerna som finns i lacken.

Det gör att det blir en skyddande effekt mot salt och UV-strålning. Det kommer att göra att lacken behåller sin lyster och färg under många år. 

Många fördelar

En keramisk lackbehandling ger en hållbarhet och det höjer faktiskt värdet på din bil också. Skillanden mellan en lackförsegling och vanligt bilvax är många. Det finns ett stort utbud av olika bilvax, vars uppgift är att skydda lacken, höja glansen och ge den ökad lyster. Bilvax är ett bra sätt att skydda billacken men hållbarheten är ganska kort jämfört med en lackförsegling. Man får räkna med att vaxa igen efter några månader beroende på hur mycket man kör bilen. När det gäller en lackförsegling ger många firmor till exempel en garanti på 6 år, så det är en stor skillnad. Det ger ett bättre resultat och är även betydligt bättre ur miljösynpunkt. 

 

12 Apr 2019