Ta hjälp av rätt rekryteringsföretag för att hitta drömjobbet

Har du kört fast på arbetet och fastnat i en position som inte ger dig rätt utmaningar? Har du samtidigt svårt att motivera ett avancemang inom företaget och problem med hur du ska agera för att ta dig vidare. En väg att gå är att ta hjälp av rätt rekryteringsföretag för att hitta drömjobbet.

Hur gör man egentligen för att hitta drömjobbet? De flesta kanske vet ungefär vad de vill jobba med och hittar man ett arbete som ligger nära detta så stannar man också kvar.

Vi är bekväma av naturen och vi har svårt att röra på oss. Det gör att många stannar kvar i sina arbetsroller fast de egentligen, så att säga, har gjort sitt i just den positionen. För, det är jobbigt att söka jobb och det kräver ansträngning att hitta spännande tjänster.

Många av de tjänster som behöver tillsättas - speciellt chefsjobb - sker dessutom antingen internt eller där annonsering inte äger rum: man har således heller ingen chans att vare sig upptäcka eller få dessa jobb. Eller? Det finns möjligheter. Ser man till hur chefsjobb idag tillsätts så handlar det ofta externa partners för rekrytering.

Skicka ditt CV till ett rekryteringsföretag

Företag idag har inte den tid som krävs för att söka igenom hundratals CV:n och intervjua alla dessa kandidater. Dessutom kostar felrekryteringar extremt mycket pengar och man har inte råd att begå misstag - ju högre upp i näringskedjan man kommer, desto högre blir insatsen och riskerna. Därför använder man sig av chefsrekrytering och enligt vårt sätt att se på saken så bör du göra detsamma.

Ska du hitta drömjobbet och det chefsjobb i Stockholm du drömmer om så är den bästa vägen att gå till de som sköter rekryteringen - alltså till rätt rekryteringsföretag och inte till det företag som ska anställa. Rätt rekryteringsföretag är viktigt i sammanhanget. Det finns hur många företag inom rekrytering som helst, men inte alla har kompetensen som krävs för att rekrytera längst upp till toppen. Det bör man kolla upp.

Har du utbildning, erfarenhet och rätt personlighet för att vara chef och för att leda en grupp människor så ska du också söka upp en rekryteringsfirma som tillsätter dessa positioner hos företag. Det kommer att bära frukt. Att skicka ett CV till ett rekryteringsföretag som specialiserat sig på rekrytering till högre positioner kan definitivt leda till att du landar drömjobbet - kanske inte direkt, men i framtiden.

Så arbetar man med chefsrekrytering

Du skickar ett CV till ett rekryteringsföretag. Genom detta så skickar du också ditt CV till alla kunder som företaget i fråga har. I samband med detta så kommer du också att kallas till ett möte där rekryteringsföretaget vill lära känna dig närmare. Skulle man finna dig intressant så kommer man att göra några tester av exempelvis intelligens och av din personlighet. Allt detta sparas hos företaget. Detta innebär att du kan få ett samtal när som helst - det kan dröja månader eller år - och där man hittat en chefstjänst som man tycker att du passar för.

Detta fenomen går under namnet headhunting och är vanligt förekommande i branschen. För att förstå detta så måste man vara medveten om att professionella rekryterare ser saker ur annorlunda perspektiv och att man tänker utanför den traditionella boxen. Du, din utbildning och personlighet kanske gör ett bra arbete där du är för närvarande - men du kanske skulle göra ett optimalt jobb i någon annan bransch och i en helt annan roll.

Chefsrekrytering handlar om att hitta rätt person och placera denna på rätt plats - oavsett var den platsen är. Du kanske är den person som ett företag verkligen skriker efter och det är något som rekryteringsföretag idag är experter på att identifiera.

31 May 2020