Tandläkare i Solna gör sanering

Många äldre i dag har amalgamfyllningar efter tidiga besök hos tandläkare. Fyllningarna innehåller kvicksilver och kan tas bort med amalgamsanering i Solna.

Gubbarna satt i fikarummet och Gert hade precis berättat om att han gjort en amalgamsanering. Gubbarna tittade storögt på honom som om de funderade på om de kunde ha smittats av honom innan detta blev gjort. Men Gert förklarade och sade till Erik att han borde gå till en tandläkare så mycket silvriga fyllningar som han hade i sin mun.

På kvällen satt orden om sanering fortfarande fast i Eriks tankebanor och han googlade för att se varför en sanering skulle vara nödvändig. Chockad läste han att amalgam innehöll kvicksilver och han mindes varningsorden om att inte tappa termometern när man var liten då den innehöll kvicksilver. Genast gick han in på bokningssidan hos sin tandläkare.

Tandläkaren gjorde amalgamsanering

Det visade sig att denna amalgamsanering gjordes av hans tandläkare i Solna. Utan att tveka gick han in och bokade en tid för att ta bort allt det giftiga. Han kunde inte få tid fort nog. Samma dag fick han svar. Om två veckor skulle han komma till kliniken för att börja ta bort de gamla fyllningarna och sätta in nya.

Det visade sig att det inte skulle räcka med en tid då han hade många lagningar. Men trots att det inte var klart efter första besöket kände han sig så mycket lättare till mods när han gick ut från mottagningen. Tänk att han inte vetat om detta innan. Att gå runt med kvicksilver i munnen skulle han aldrig göra igen.

13 Feb 2023