Vad är en körjournal?

Arbetar du med att köra bil? Eller använder du kanske din egen bil i jobbet? Då borde du skaffa en körjournal, för att hålla koll på körsträckan. Här kommer lite information om körjournaler.

En körjournal är en lista där du fyller i hur långt du kört varje gång du använder bilen. På det sättet blir det enklare när ersättning ska betalas ut för egen användning av sin bil eller att se vem som kört bilen vid ett speciellt tillfälle. Varje månad lämnas listan in och en ny hämtas ut. Även ni som inom företaget lånar ut bilar kan fördelaktigt ha nytta av en körjournal i bilarna. Effektiviteten ökas, samtidigt som missförstånd minskas. Alla får nytta av det. Om du inte vill ha massa papper och istället tänker miljömedvetet det bästa är att föra körjournalen på datorn istället.

Varför ska man använda det?

Utöver de tidigare nämnda anledningarna till att införskaffa en körjournal så slipper man onödigt arbete med att fylla i och skriva in utanför arbetstid varje gång man använt bilen. Det kan också komma väl till pass när en olycka är framme. När bilen blivit skadad, men man vet inte vem som körde den vid tillfället. Så för er som har företagsbilar, hyr ut bilar eller använder era egna bilar i jobbet, skaffa en körjournal för att enkelt ha koll på läget. Innan eller efter du kört färdigt för dagen skriver du bara ner datum, tid, bilens mätarställning och ditt namn. Det är allt du behöver göra.

Spara tid

Du som har ett stressigt arbete ska inte behöva lägga ner värdefull tid under fritiden på att skriva ner hur långt du har kört under dagen. Inte heller blir det enklare för dig att någon dag senare försöka komma ihåg din körsträcka. Spara istället din tid, effektivisera ditt arbete och tänk smart. Hitta en lösning som gör det enklare för alla. Du som chef för ett företag, tänk dig att en dag hitta bilen med en stor buckla i sidan. Du kan omöjligt hålla ordning på vem som kört bilen vid vilket tillfälle, men nu kan du istället snabbt och smärtfritt titta i körjournalen och se vem föraren var vid tillfället. Vill man göra det ännu mer avancerat, men med högre standard kan du installera en automatisk körjournal i bilen som sparar alla resor som gjorts. Skaffa en körjournal idag och spara tiden till arbetet istället.

15 Apr 2020