Vad kostar det att hyra en lagerhall?

Hur mycket det kostar att hyra en lagerhall beror på ett flertal faktorer. Det är därför som många företag som hyr ut dessa inte skriver ut ett fast pris på deras hemsidor. Det är helt enkelt för många faktorer som påverkar priset vilket gör att man enbart kan få pris på offert.

Tid

En faktor är hur länge som man behöver lagerhallen. Är det en kortare period är hyra vara det bästa alternativet. Är det längre tid (kanske flera år) kan leasing vara ett bättre alternativ. Med tanke på att man får en hel del service och slipper lägga ut en stor kostnad på en gång är leasing ett alternativ som allt fler prioriterar.

Vill man äga lagerhallen för att exempelvis ha rätten att göra förändringar helt efter egna behov blir kostnaden högst. Men då får man även räkna med att dessa har ett relativt högt andrahandsvärde.

Storlek

Det finns lagerhallar som inte är större än en större friggebod. Men det finns även de på över 100kvm. Hur stor modell som behövs avgör mycket tydligt hur mycket de kostar att hyra. Utöver tid är det den enskilda faktor som väger tyngst gällande priset.

Tillbehör

När man hyr en lagerhall finns oftast möjligheter att välja en rad olika ”tillbehör”. Ett exempel är anpassad belysning som passar att hänga upp på stommen av hallen. Ett annat exempel är ”stötskydd”. Ett skydd som monteras mot väggens utsida och som därmed skyddar tyget mot bilar eller andra fordon som kör mot hallen. Det kan på ett sätt liknas med stötfångare – fast på lagerhallen. Man kan även hyra cementblock som hallen kan förankras i.

Isolering

De enklaste lagerhallarna har inte någon isolering. Väggarna består av ett tjockare plasttyg som är mycket slitstarkt. Men detta tyg är knappast motståndskraftigt mot kyla. Har man behov av att hålla hallen varm, eller kall, är det bäst att välja någon av de isolerade modellerna. Detta gör även att akustiken blir bättre inne i hallarna. Det finns flera olika varianter på isolering beroende på behov. De allra ”varmaste” kallas ofta för ”termohall” och kan användas där klimatet är kallt och hårt.

Golv

Ska hallen ha ett golv eller inte? Kan det bestå av ett enklare golv eller ska det vara isolerat? Golv går att beställa till de flesta hallar.

Inredning

Den inredning som kan hyras till lagerhallar består främst av väggar och hyllsystem. I och med att hallarna främst används som lager är det viktigt att kunna utnyttja golvytan så mycket som möjligt. Ett sätt är att sätta upp innerväggar av trä som tydligt delar in golvytan i mindre ”rum”. En annan väg är att ställa in pallhyllor. Hyllor som är konstruerade för att lastpallar ska kunna ställas in i hyllorna. Med dessa pallhyllor kan lagermöjligheten flerdubblas.

Läs mer om lagerhallar här: http://www.lagerhallar.nu/.

27 Apr 2017