Vilka nöjen kan man bjuda på i Stockholm?

Den som driver ett företag kan vilja bjuda sin personal på nya nöjen och aktivera hela medarbetarlaget så att kollegiet blir mer sammansvetsat. Det är, om än inte vetenskapligt bevisat, så är det empiriskt bevisat att om man som företag, gör nya saker tillsammans, får man en bättre sammanhållning. Det kan i så fall handla om att göra nya upptäckter tillsammans; lära sig något nytt och framför allt att aktivera sig.

Varför inte göra en gemensam vinprovning?

Här finns det gott om olika alternativ att välja mellan. Man kan göra en ost + vinprovning. Vilkar ostar går ihop med vilka viner? Man kan göra en choklad + vinprovning, och det finns olika slags viner som man kan pröva; såsom ekoplogiska viner, champagneprovning, dessertviner och mer kända och unika viner som man kan prova.

Det som är fördelen med en vinprovning som ett företagsevent, är att ni lär er något nytt. Ni är med om något nytt; får äta nya kombinationer och äter och dricker gott tillsammans. Det som ni lär er blir oftast till trevliga samtal mellan kolleger. Man lär känna varandra på nytt sätt när man inte är på kontoret eller på arbetsplatsen.

Vinprovning är inget man gör på egen hand

Samtidigt gäller det att göra något som man annars inte gör på egen hand; som en vinprovning. Och det är samtidigt något som man gärna lär sig mer om. Om man vill, kan man beställa mat till vinprovningen. Då får man lära sig mer ingående vilken mat och vilka smaker som passar till de olika vinerna. Man lär sig sötma och sälta, och att känna efter vad de olika vinerna smakar. Att lära känna nya smaker innebär att man lär sig känna de viktigaste kombinationerna. Det är inte alla som kan åka på olika vinresor, även om man kanske skulle vilja det. Men att gå en vinprovning är ett sätt att lära känna nya obekanta vinsorter. 

Winea ett svenskt bolag om portugisiska viner

Till exempel finns det Winea som är grundat av en svensk som råkar gillar portugisiska viner och gillar det så mycket att han föreläser om dem och låter alla som vill, testa de olika portugisiska vinsorter som finns på marknaden. Han importerar vinerna och berättar om deras olika smaker och vilken slags mat som passar til dem. Han erbjuder företag att komma till honom – eller så kommer han till företaget för att låta alla som vill lära sig mer om viner.

24 Dec 2018